News item

Editorial, Dutch:

goed gekleed op wereldreis

Eindhoven, November 1, 2016

In 80 dagen de wereld rond op een zelf ontwikkelde elektrische motorfiets, dat is de droom die STORM Eindhoven heeft geleefd.
Na 2 jaar actieve samenwerking van 23 technische studenten, lukte het om een elektrische motor te bouwen die 400 kilometer kan afleggen op batterijen, voordat deze herladen moeten worden. Bovendien kan in enkele minuten het volledige pakket verwisseld worden, om na een korte pitstop weer klaar te zijn voor 400 kilometer.

Tijdens de toer bleek dat de motorfiets het vaak langer uithield dan de rijder, en niet zo gek ook. De omstandigheden waren zwaar: van uitdagende zandpaden door de bergen tot lawaaierig asfaltpaden met de nodige gaten. Maar misschien nog wel het meest uitdagend: probeer je maar eens te kleden op alle klimaten. Een paar toppunten:

- Een dikke 45 graden Celcius door de uitgestorven woestijnen in Kazakhstan, koelpacks niet aan te slepen.
- Stromende regen en 6 graden Celcius in Washington, elk uur een pauze om ondergoed te wisselen.
- Een straffe herfstwind in Parijs, alle ventilatie dicht!

Voor een ieder die van plan is een dergelijke toer te maken hier een tip: zorg dat je jezelf fatsoenlijk kleed. XLmoto heeft alles wat je maar kunt bedenken op dit gebied.

Zorg direct dat je de goede veiligheidsgear haalt. Voor een korte (elektrische) rit binnen de stad misschien zoiets als dit?

Contact us

Address

Eindhoven University of Technology
Horsten 8
Momentum 0.140
5612 AX Eindhoven

Company details

CoC: 60128828
VAT: NL853776507B01

STORM Eindhoven  •  Website by Dielissen